Onze organisatie is nu duurzaam en wendbaar

Erik Rijnders van Dura Vermeer over de samenwerking met Visma Solidbricks.

“Visma Solidbricks zorgt dat wij als organisatie wendbaar blijven door zich héél flexibel op te stellen,” zegt Erik Rijnders. Hij werkt inmiddels 23 jaar bij Dura Vermeer, waar hij is doorgegroeid van financieel medewerker naar applicatiebeheerder naar solution architect. “Wij hoefden ons proces nagenoeg niet aan te passen. Visma Solidbricks heeft de oplossing voor een deel aangepast aan het proces zoals wij dat bij Dura Vermeer kennen.”

Dit hoge flexibiliteitsgehalte gaat gepaard met een accurate handelswijze: “Visma Solidbricks schakelt snel. En het verkoopt je niet zómaar iets. Vanaf het begin is het een partij geweest die meedenkt en zich blijft ontwikkelen. Door de jaren heen is de software van Visma Solidbricks ook veranderd — en daarin zijn wij meegegroeid!”

Meedenken in de cloudtransitie

Dura Vermeer is (net als Visma Solidbricks) bezig met een transitie naar de cloud. In dat kader wil het bouwbedrijf geleidelijk afstappen van de eigen applicaties die deels of geheel hetzelfde doen als Visma Solidbricks. Tegelijkertijd zijn veilige integraties met andere applicaties nog hard nodig, zeker in deze overgangsperiode.

“Wij hebben bijvoorbeeld een applicatie ontwikkeld om te factureren,” vertelt Erik. “Daar zetten we straks een streep door, omdat deze applicatie niet naar de cloud kan. Bij het vooronderzoek hebben we alle opties bekeken. Het bleek dat Visma Solidbricks beschikt over een goede facturatiemodule die als vervanger van de facturatieapplicatie kan dienen. Samen hebben we toen bekeken hoe wij daarop kunnen overstappen. Visma Solidbricks heeft echt meegedacht om te zorgen dat we in de nieuwe applicatie alles kunnen doen wat we nu óók doen.”

Partnership waaruit de beste oplossing ontstaat

Een leverancier-opdrachtgever-relatie, dáár is niet echt sprake van. Erik heeft meer het gevoel dat er een partnership is tussen Dura Vermeer en Visma Solidbricks. “Wij zijn twee partijen die zelf veel ontwikkelen, dus we doen absoluut aan stukje kennisoverdracht naar elkaar,” zegt Erik. “Zij adviseren ons en vice versa. Wij kunnen onze verzoeken en eisen bijvoorbeeld nauwkeurig omschrijven. Zo ontstaat de beste oplossing!” 

Erik heeft ook het gevoel dat hij altijd op Visma Solidbricks kan bouwen. “Onze consultant Sylvia is iemand waar ik van op aan kan. Als ik een verzoek bij haar neerleg, bekijkt ze heel goed hoe Visma Solidbricks dit op de beste manier kan implementeren. Het proces zit echt goed in elkaar.”

Kwaliteit en wendbaarheid

Een ander element waarin de twee partijen elkaar vinden, is toekomstgerichtheid. Net als Visma Solidbricks promoot Dura Vermeer automatisering in de bouw. “Als aannemer willen wij daar ook een motor voor zijn, zodat softwareleveranciers hierin meegaan,” zegt Erik, die in de technische commissie én de DICO-commissie van de Ketenstandaard zit. Als voorbeeld noemt hij e-facturatie: “Om XML-facturen te versturen, moet je voldoen aan de Ketenstandaard. Dat hebben wij samen met Visma Solidbricks geïmplementeerd.”

Samengevat: zou Erik Visma Solidbricks aanbevelen aan andere bouwbedrijven? “Zeker. Het is namelijk een partij die kwaliteit levert en echt kijkt hoe zij in wijzigingen en wensen kan voorzien. Wij hebben best wat verzoeken bij Visma Solidbricks neergelegd en er is ons vrijwel nooit een nee verkocht. Als je je organisatie — net als wij — wendbaar wil maken en je hebt een beleid dat gericht is op digitalisering, zou ik zeggen: werk met Visma Solidbricks!”

Wij werken heel fijn en in goede harmonie samen met Visma Solidbricks. Je proeft elementen van een familiebedrijf, maar ook een enorme hands-on-mentaliteit. Als je je organisatie wendbaar wilt maken, moet je bij Visma Solidbricks zijn.

Erik Rijnders, Solution Architect

Over Dura Vermeer

Familiebedrijf Dura Vermeer bestaat al sinds 1855. Met een omzet van circa € 1,8 miljard en ruim 3.000 medewerkers behoort de onafhankelijke bouwonderneming tot de top van de Nederlandse bouwsector. Dura Vermeer is actief in woningbouw, utiliteitsbouw, techniek en infrastructuur. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en realiseert bouw- en infrastructurele projecten, inclusief beheer en onderhoud, renovatie en transformatie. 

De behoefte

Dura Vermeer heeft een heel eigen, uniek applicatielandschap. Al in de jaren negentig ging het bedrijf op zoek naar een waardige opvolger van het financiële systeem dat end-of-life was. De nieuwe oplossing moest kunnen koppelen aan ProjectMaster, de zelfontwikkelde projectbewakingsapplicatie, én aan de loon- en salarisadministratie.

De oplossing

Over één nacht ijs gaan? Dat deed Dura Vermeer niet. Het bouwbedrijf vergeleek diverse financiële applicaties. De belangrijkste criteria: een goede connectie met ProjectMaster, een vermogen om snel te schakelen en een wil om mee te denken. De combinatie van ProjectMaster en het systeem van Visma Solidbricks kwam als winnaar uit de bus en functioneert tot op de dag van vandaag uitstekend.

De voordelen van Visma Solidbricks

  • Uitstekende connecties met zelfontwikkelde applicaties van Dura Vermeer.
  • Flexibele partner die accuraat handelt.
  • Continue doorontwikkeling en daarom een kans om mee te groeien.
  • Oprechte aandacht voor wensen en eisen vanuit Dura Vermeer.
  • Toekomstgerichte aanpak: ondersteuning bij de cloudtransitie en
    e-facturatie.