Altijd up-to-date met actuele inzichten

Barend Morsinkhof van Raadhuys Informatiegroep BV over de samenwerking met Visma Solidbricks.

“Met Visma Solidbricks zijn wij er absoluut op vooruitgegaan,” zegt Barend Morsinkhof, controller bij Raadhuys Informatiegroep BV. “Bij ons vorige programma was het lastig om alle beschikbare informatie eruit te halen. Visma Solidbricks maakt dit een stuk makkelijker. Het pakket is eenvoudig in gebruik — voor ons als controllers, maar óók voor gebruikers!”

“Met Approval accorderen we facturen snel en gemakkelijk”

Toen Raadhuys Informatiegroep BV overstapte naar Visma Solidbricks, verliep het goedkeuren van facturen in eerste instantie via SharePoint. Maar naarmate er meer administraties bijkwamen en het aantal facturen toenam, vertraagde het systeem. “We vroegen Visma Solidbricks of hier een oplossing voor was,” vertelt Barend. “Daarom hebben zij Approval voor ons geïmplementeerd. Dat is in goede aarde gevallen: gebruikers zijn er erg positief over! Het is aanmerkelijk sneller geworden en per factuuraccordering scheelt het ons drie à vier muisklikken. Omdat Approval in de cloud werkt, kunnen goedkeurders de facturen 24/7 beoordelen en goedkeuren — ongeacht hun locatie.”

Gebruiksvriendelijk is Approval óók: “De handleiding telt slechts vier blaadjes en wij hebben goedkeurders niet veel uitleg hoeven geven. Bovendien krijgen we zelden vragen. Maar áls die binnenkomen, kunnen we snel meekijken. Sowieso is communiceren binnen Approval makkelijk: goedkeurders kunnen pak- en uitvoeringsbonnen toevoegen en binnen het programma met andere goedkeurders schakelen. Desondanks blijven wij wensen hebben om de programmatuur nog verder te verbeteren. Deze kunnen we altijd met Visma Solidbricks bespreken.”

“Elk project leggen we vast zoals wij dat willen”

Wat Raadhuys Informatiegroep BV eveneens een groot voordeel vindt, is dat je informatie per project kunt vastleggen. Je bepaalt zelf vanuit welke invalshoek en op welk detailniveau je dat doet. Barend: “Bij het aanmaken van een project kun je bijvoorbeeld aangeven of je de uren in detail wilt weergeven of gecomprimeerd wilt zien. Stel, onze klant betaalt weeklonen aan vijf timmermannen. Binnen Visma Solidbricks kun je de uren per persoon óf als totaalaantal aangeven. Wanneer wij projecten doorbelasten, is het prettig dat we deze keus hebben.”

Daarnaast kan het administratiekantoor klanten gemakkelijk inzicht geven in hun projecten: “Onze werkadministrateurs begeleiden de projectleiders en werkvoorbereiders in het onderhouden van de projecten — van het inlezen van de begrotingen tot het maken en vastleggen van inkoopcontracten, budgetten en financiële overzichten. Met Visma Solidbricks kunnen we dat stuk projectbewaking bieden. Aan de hand daarvan is het ook mogelijk om de opdrachtgevers vervolgens te factureren.”

“Met Visma Solidbricks willen we ook onze toekomstplannen realiseren”

Barend ervaart de communicatie met Visma Solidbricks als prettig: “Als er iets is, kan ik altijd terecht bij mijn contactpersonen.” Dat geldt ook voor toekomstplannen. Raadhuys Informatiegroep BV gaat een nieuw automatiseringstraject in. De on-premise servers zijn aan vervanging toe en daarom is het een mooi moment om te kijken naar cloudmogelijkheden. “Visma Solidbricks is hard bezig om met ons te bekijken hoe wij de transitie naar de cloudomgeving kunnen maken,” vertelt Barend. “Net als met een oplossing voor inkoopfactuurverwerking. Wij kunnen facturen wel digitaal inlezen, maar we willen ze graag direct dáár krijgen waar ze moeten staan. Met 30 administraties is dat best een uitdaging. Visma Solidbricks is bezig met software die dit oplost en daarin willen wij graag meeliften. Hoe meer we bij hen kunnen onderbrengen, hoe beter.”

Of Barend Visma Solidbricks zou aanbevelen? “Als je een oplossing zoekt voor de financiële administratie én projectbewaking, kan het programma veel voor je betekenen. Wij hebben alle benodigde data met één druk op de knop beschikbaar. Wanneer we bijvoorbeeld een factuur hebben geboekt, zijn alle cijfers direct zichtbaar, operationeel en actueel. Dat is ontzettend belangrijk!”

“Met Visma Solidbricks zijn we altijd volledig bij. De cijfers zijn direct zichtbaar, operationeel en actueel. Heel belangrijk en handig!”

Barend Morsinkhof, Controller Raadhuys Informatiegroep BV

Over Raadhuys Informatiegroep BV

Administratiekantoor Raadhuys Informatiegroep BV, dat is opgericht in 1981, ontzorgt bedrijven op financieel-administratief gebied. Raadhuys Informatiegroep BV kan klanten op verschillende manieren van dienst zijn, want elke onderneming heeft haar eigen wensen wat betreft de administratie. Klanten kiezen zelf welke diensten zij afnemen. Raadhuys Informatiegroep BV kan de gehele administratie verzorgen, de jaarrekening opstellen en de salarisadministratie voor klanten voeren. De aanpak is gericht op deskundigheid, betrouwbaarheid, persoonlijk contact, korte lijnen en betrokkenheid. Raadhuys Informatiegroep BV denkt altijd met zijn klanten mee.

De behoefte

Raadhuys Informatiegroep BV gebruikte administratiesoftware die op een gegeven moment niet meer aan de eisen van de tijd voldeed. Medio 2012 ging het op zoek naar een bouwgerelateerde automatiseringsoplossing die op twee vlakken uitkomst zou bieden: de financiële administratie én de projectadministratie.

De oplossing

Raadhuys Informatiegroep BV besteedde veel tijd en aandacht aan het vinden van de juiste software. Het kantoor ging in gesprek met diverse partijen. Al gauw sprong Visma Solidbricks eruit. Als serviceorganisatie wil Raadhuys Informatiegroep BV de benodigde softwarelicenties zelf in huis houden — en Visma Solidbricks bleek een van de weinige leveranciers te zijn die het kantoor daarin vrijliet. Deze flexibiliteit gaf de doorslag: Raadhuys Informatiegroep BV koos voor Visma Solidbricks.

De voordelen van Visma Solidbricks

  • Gebruiksvriendelijk programma.
  • Financiële en projectadministratie binnen één systeem.
  • Ruime mogelijkheden om informatie per project vast te leggen.
  • Doorontwikkeling maakt de oplossing toekomstbestendig.
  • Cijfers zijn direct zichtbaar, operationeel en actueel.